Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
                                                             


                                                             Δευτέρα 10-11-‘14




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σήμερα το πρωί, με την εκπνοή σχεδόν της προθεσμίας που έδινε η εγκύκλιος με αρ. 10940/20-10-14   στους διευθυντές και προϊσταμένους να  καταχωρίσουν και να επιβεβαιώσουν στην πλατφόρμα αξιολόγησης τα στοιχεία τους, η Δ.Ο.Ε. έβγαλε ανακοίνωση με την οποία  «καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς ενωμένοι να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες Α.Ε.Ε. και αξιολόγησης να μην προσφερθούν να αξιολογήσουν αλλά και να αξιολογηθούν». Λίγο αργά βέβαια η Δ.Ο.Ε. διαπίστωσε την υποκρισία και τον εμπαιγμό από τη μεριά του Υπουργείου.

Με λύπη διαπιστώσαμε πως σε σχολεία της Διεύθυνσής μας συνάδελφοι είχανε ήδη επιβεβαιώσει τα στοιχεία που ήτανε ήδη περασμένα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως οι συνάδελφοι δεν είναι υπέρμαχοι της αξιολόγησης αλλά η έλλειψη πληροφόρησης και ενημέρωσης από τη μεριά των εκπροσώπων τους τους οδήγησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Συνάδελφοι, από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η Ανεξάρτητη Κίνηση έκανε προτάσεις για τη συλλογική αντιμετώπιση της αξιολόγησης. Πιστεύουμε πως ο αγώνας κατά της αξιολόγησης δεν είναι προσωπική υπόθεση. Στις 20-10 ζητήσαμε τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. με κυρίαρχο θέμα τη   συμμετοχή του συλλόγου μας στην πρωτοβουλία σωματείων  Π.Ε. για συλλογή υπογραφών υπεύθυνης δήλωσης και οργάνωση του αγώνα κάτω από την Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια η ΔΟΕ.
Είναι ακλόνητη η θέση μας πως η ΔΟΕ όφειλε να ενημερώσει τους συναδέλφους για την απεργία-αποχή και να οργανώσει την αντίσταση. Η πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης καταψηφίστηκε στο Δ.Σ. που έγινε στις 23-10-’14, από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ με την αιτιολογία πως μια τέτοια δράση θα πρέπει να ξεκινήσει από τη ΔΟΕ. Αποφασίστηκε να σταλεί μια επιστολή προς τη ΔΟΕ με την οποία να ζητάμε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια και να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για την Απεργία-Αποχή. Η συγκεκριμένη επιστολή δεν έχει σταλεί ακόμη στη ΔΟΕ. Άλλο ένα θύμα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Με την έκδοση της εγκυκλίου με αρ. 10940/20-10-14
, στις 27-10-’14, με επιστολή μας, ζητήσαμε  άμεση σύγκληση ανοιχτού, έκτακτου Δ.Σ. με προσκεκλημένους τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων. Θεωρήσαμε πως το «πάγωμα» της εγκυκλίου έγινε καθαρά για λόγους σκοπιμότητας (το Υπουργείο  περίμενε να τελειώσουν οι εκλογές των αιρετών για να μην πληγούν οι υποψήφιοι αιρετοί των προσφιλών του παρατάξεων). Απάντηση από την πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν πήραμε.

Επιβεβαιωθήκαμε με την επαναφορά της εγκυκλίου αμέσως μετά το τέλος των εκλογών. Για άλλη μια φορά μας πιάσανε στον ύπνο.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της Δ.Ο.Ε. που για μια άλλη φορά άφησε ανοχύρωτους τους συναδέλφους!

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έστω και την τελευταία στιγμή να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. παρουσία των διευθυντών και των προϊσταμένων, με θέμα τη στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση και τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στη συλλογή υπεύθυνων δηλώσεων «Δεν αξιολογώ-δεν αξιολογούμαι» δηλώνοντας Απεργία-Αποχή σύμφωνα με την εξαγγελία της ΔΟΕ.

Η μάχη κατά της αξιολόγησης συνεχίζεται και πρέπει να δράσουμε συλλογικά και υπεύθυνα.

Από την Ανεξάρτητη Κίνηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου