Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ    
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά  09/11/2014
Αλ. Παπάγου 18                                                Αρ. Πρωτ.: 75
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Πάτρας Ιωάννης (6973467036)
Κώστα Θάλεια (6948237687)  
                                                                                     Προς :
                                                                               -ΔΟΕ                                                                                                                      
                                                                               -Τα μέλη του συλλόγου μας       


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,



     Επανήλθε η εγκύκλιος με αρ. 10940/20-10-14, που αφορά τις διαδικασίες της αξιολόγησης των διευθυντών και των προϊσταμένων των σχολικών μονάδων, με νέες ημερομηνίες.

     Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ με κοινή τους επιστολή στις 8-10-14 προς τους εκπαιδευτικούς, μας καλούν σε απεργία- αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση, ενώ συνεχίζουμε να ασκούμε όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα μας, μετά από αποφάσεις και εξώδικη δήλωση προς το Υπουργείο.

     Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προχωρά στην εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αρχίζοντας από τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους. Ουσιαστικά ζητάει δήλωση υποταγής αφού τα στοιχεία που ζητά να αναρτηθούν είναι ήδη περασμένα στο σύστημα. Η διοικητική αξιολόγηση των Διευθυντών – Προϊσταμένων γίνεται με στόχο να μπορούν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, να αποσπάσουν υπό το κράτος του φόβου τη συναίνεση μας, δεν συνδέεται με προαγωγή ή αύξηση μισθού.

     Ο σύλλογός μας καλεί τους/τις διευθυντές/­προϊσταμένες:

     Να αξιοποιήσουν την απεργία– αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και να μην κάνουν καμία από τις ενέργειες που ζητά η νέα εγκύκλιος.
     Καλούμε τους συναδέλφους, χωρίς φόβο, να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

     Επισημαίνουμε ότι κανενός είδους πειθαρχική δίωξη ή διοικητική κύρωση δεν υφίσταται για συμμετοχή σε απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

ΚΑΝΕΝΑΣ / ΚΑΜΙΑ να μην υπογράψει ηλεκτρονικά.

     Καλούμε τη ΔΟΕ να επικαιροποιήσει τις αποφάσεις της και να οργανώσει την ενημέρωση των συναδέλφων για την Απεργία-Αποχή σαν μέσο αγώνα και αντίστασης κατά της αξιολόγησης. Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί είναι κρίσιμο. Το Υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειές του για καθολική εφαρμογή του Π.Δ. και ο κλάδος μας πρέπει να είναι έτοιμος.


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου