Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με τη συμμετοχή των διευθυντών και προϊσταμένων σχολείων στην αξιολόγηση που κατέχουν και θέση στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου



Ο κλάδος μας αποφάσισε, μέσα από συλλογικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις, αποφάσεις ΔΣ, συλλογή υπογραφών ενάντια σε αυτή την αξιολόγηση με συντριπτικά ποσοστά, ακύρωση σεμιναρίων για την αξιολόγηση στελεχών κλπ) να δώσει μία μάχη και να τη συνεχίσει μέχρι τέλους. Στη μάχη που δίδουμε συλλογικά έναντι της αξιολόγησης και πιο συγκεκριμένα σε αυτή των διευθυντών για να μη καταστούν "αξιολογητές", είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να χωρέσουν προσωπικές στρατηγικές.

Δυστυχώς όμως κάποιοι συνάδελφοι προσπάθησαν να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη… και τη θέση του Διευθυντή – “αξιολογητή” (με τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση) και του εκπροσώπου των συναδέλφων μας, σε θέσεις καίριες για τον κλάδο και το συνδικαλιστικό κίνημα (μέλη Δ.Σ. συλλόγων, αιρετοί, αντιπρόσωποι του κλάδου, μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κλπ). Οι Διευθυντές/προϊστάμενοι των δημοτικών και των νηπιαγωγείων που προχώρησαν ή θα προχωρήσουν στην ατομική τους αξιολόγηση, παρά τις αποφάσεις του κλάδου που τους καλύπτουν πλήρως, και κατέχουν συνδικαλιστικές θέσεις εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μας είναι αυτονόητο ότι έκαναν την επιλογή τους. Περιμένουμε επομένως να πράξουν τα δέοντα απέναντι σε όλους εμάς.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. ζητάμε από αυτούς τους διευθυντές και προϊσταμένους, το ελάχιστο που επιτάσσει η συνδικαλιστική δεοντολογίανα καταθέσουν τις παραιτήσεις τους από τις συνδικαλιστικές τους θέσεις. Ο εκπρόσωπος του κλάδου αποτελεί παράδειγμα για τους συναδέλφους του. Με τη στάση τους έδειξαν διαφορετικό δρόμο από αυτό της συλλογικής δράσης και κινήθηκαν απέναντι από τις συλλογικές μας αποφάσεις. Το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό, για το μέλλον του κλάδου και την πορεία-αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος, και αναδεικνύεται ξεκάθαρα οι τεράστιες ευθύνες που έχουν οι παρατάξεις που πλειοψηφούσαν μέχρι χθες στον κλάδο, και έχουν τα περισσότερα συνδικαλιστικά στελέχη σε θέση διοίκησης στην εκπαίδευση. 

Περιμένουμε λοιπόν όλες οι παρατάξεις που έχουν στελέχη εκπαίδευσης που κατέχουν και συνδικαλιστικές θέσεις και δεν ακολούθησαν τη συλλογική μας απόφαση να πράξουν ανάλογα. Εκτός βέβαια εάν έχουν πρόβλημα (σε οποιοδήποτε επίπεδο) διότι τα κορυφαία στελέχη τους δεν έπεισαν ούτε τις συζύγους τους να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Όπως κι αν είναι εμείς τους καλούμε να τοποθετηθούν δημόσια και να μην στηλιτεύουν την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συνάδελφοι η στάση μας δεν κρίνεται από το τι κάνουν οι "άλλοι" αλλά από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας. Η συμμετοχή ή μη στην αξιολόγηση αποτελεί προέκταση της στάσης ζωής μας.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων διευθυντών και προϊσταμένων της Κρήτης αλλά και πανελλαδικά που δεν προχώρησαν στην αξιολόγησή τους, βλέποντας τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτή η αξιολόγηση για το δημόσιο σχολείο, την κοινωνία και τον εκπαιδευτικό.

Δεν υπάρχει πλέον καιρός, είναι η ώρα της ευθύνης μας. Συνάδελφοι συνεχίζουμε!!!

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου