Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Διευκρινήσεις σχετικά με την επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης ημερ. 26-5-2015, προς τον Περιφερειακό Δ/ντή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
                                                                                  31-5-2015


ΠΡΟΣ
                                           Τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας
                       Τα σχολεία της Δ/νσης μας
                       Τα μέλη του Συλλόγου μας


Θεμα: «Διευκρινήσεις σχετικά με την επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης ημερ. 26-5-2015, προς τον Περιφερειακό Δ/ντή »


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες ,


Όσον αφορά την επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης που έχει σταλεί στον ΠεριφερειακόΔ/ντή στις 26-5-2015, δεν υπάρχει καμία προσωπική αιχμή για κανένα συνάδελφο. Υπάρχει μόνο το ερώτημα εάν το αυτονόητο  της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των συναδέλφων/σσών στο υπηρεσιακό συμβούλιο επιλογής στελεχών τηρήθηκε από τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από το ποιοι αντιπροσωπεύουν τις παρατάξεις, παραθέτοντας τα αποτελέσματα των εκλογών και συγκεκριμένα στοιχεία. Η θέση μας ήταν και θα είναι  πάντα η ίδια, όποια και αν ήταν και θα είναι τα αποτελέσματα για την παράταξή μας: Η προάσπιση της δημοκρατίας, του τελειότερου συστήματος διακυβέρνησης και αντιπροσώπευσης αποτελεί για τον καθένα μας υπέρτατο καθήκον, όπου και αν ανήκουμε. Δεν το επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει και οπότε δεν μας βολεύει κάνουμε τα στραβά μάτια και βάζουμε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα της λασπολογίας. Αν η υπεράσπιση της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης (απλή αναλογική, εκλογικό μέτρο, όπως αναλύεται στην επιστολή προς τον κ. Περιφερειακό διευθυντή) αποτελεί όπως αναφέρεται σε επιστολή συναδέλφισσας «συνδικαλιστική αθλιότητα»  θα το κρίνουν οι συνάδελφοι.


Ευχόμαστε στο υπηρεσιακό συμβούλιο επιλογής στελεχών καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.


«Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα» (Ουίνστον Τσώρτσιλ,  Βρετανός πρωθυπουργός 1874-1965)
                                            
                                     

                                                Με εκτίμηση
Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου