Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Οι κρίσεις των στελεχών εκπ/σης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Σχόλιο  για τις κρίσεις των στελεχών εκπ/σης
Αυτήν την περίοδο είναι υπό συζήτηση η τροπολογία του Ν 3848/10 που αφορά την επιλογή στελεχών στην εκπαίδευση.
Παρά του ότι θεωρούμε ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να προηγηθεί  πιο ουσιαστικός διάλογος σε ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό, προτείνουμε, έστω και τώρα ορισμένες ασφαλιστικές δικλείδες για τις θέσεις ευθύνης.
1.     Να υπάρξει ανώτατο όριο  θητειών στην ίδια θέση ( π.χ. 2-3).
2.     Τα προσόντα ( π.χ. 2ο πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό κτλ) να προσμετρώνται από τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός θα έχει συμπληρώσει ικανό αριθμό ετών ( π.χ. 18) στην διδακτική  πράξη.
3.     Καμιά μοριοδότηση σε αιρετούς ( Υπηρεσιακά Συμβούλια, ΟΤΑ κτλ).
4.     Η συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων κατά 33 % είναι σε σωστή κατεύθυνση και ίσως πρέπει να ενισχυθεί και άλλο.

Συνάδελφοι/σσες
Διοριστήκαμε ως δάσκαλοι και όχι ως  στελέχη εκπ/σης, άρα δεν είναι ντροπή η επιστροφή στην τάξη.  Ο Ν3848/10 «πέτυχε» τον στόχο. Να δαιμονοποίησει την τάξη. Καιρός να αποκατασταθούν τα πράγματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου