Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Επιστολή της Ανεξ. Κίνησης προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ
κ. Περιφερειακό  Διευθυντή                                                        Εκπαίδευσης                                                                                      Δυτικής Μακεδονίας
                                                                                                                26-5-2015
ΘΕΜΑ  1: «Πληροφορίες για τον ορισμό των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου
                 επιλογής  στελεχών νομού Καστοριάς»

Αξιότιμε κ. Περιφερειακέ Διευθυντή Εκπαίδευσης,
            
Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την επιλογή, διορισμό αιρετών μελών στο συμβούλιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης του νομού Καστοριάς.
Σύμφωνα με την απόφαση διορισμού μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων στελεχών εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας (απόφαση Φ.350/71/82429/Ε3, 22/5/201) που δημοσιοποιήθηκε ορίστηκαν μέλη για την Καστοριά η συνάδελφος κ. Βασιλική Μαλέα και αναπληρωματικός ο συνάδελφος κ. Στέργιος Φιλίππου, λαμβάνοντας υπόψη και τη δική σας εισήγηση (αριθμός 7 της παραπάνω απόφασης).
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι δύο συνάδελφοι ήταν υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς με την παράταξη «Ευρεία Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών» και πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης της παράταξή τους. Εάν λοιπόν λάβατε υπόψη τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς και το κριτήριο της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στο παραπάνω συμβούλιο σάς θυμίζουμε τα αποτελέσματα:
Ψήφισαν: 404
Έγκυρα: 394
Ανεξάρτητη Κίνηση: 213
ΔΑΚΕ: 126
Ευρεία Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών: 55
 Το εκλογικό μέτρο είναι το 1/3 στα έγκυρα ψηφοδέλτια, δηλαδή, 394:3=131,3
Από την πρώτη κατανομή παίρνει μία έδρα η Ανεξάρτητη Κίνηση.
Στη δεύτερη κατανομή οι παρατάξεις έχουν: 
ΔΑΚΕ: 126
Ανεξάρτητη Κίνηση: 82
Ευρεία Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών: 55
Από τη δεύτερη κατανομή την έδρα την παίρνει η ΔΑΚΕ.
Είναι ξεκάθαρο πως εάν υπάρξει τρίτο αιρετό μέλος και  στοιχειώδης δημοκρατική συνείδηση, ακολουθώντας τις προτιμήσεις των συναδέλφων, αυτός πρέπει να προέρχεται από το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητη Κίνησης.
Θα σας παρακαλούσαμε να μας πληροφορήσετε για τα κριτήρια-αιτιολογία με βάση τα οποία έγινε αυτή η επιλογή διότι δεν συμβαδίζει με τη δημοκρατική-αντιπροσωπευτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διοίκηση-υπηρεσιακά συμβούλια αλλά ούτε και με το κριτήριο της 15χρονης προϋπηρεσίας (ν. 4327/2015 άρθρο 21 παρ 13) αφού υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι στο νομό μας, σύμφωνα με το παραπάνω κριτήριο, οι οποίοι δεν επιλέχθηκαν παρόλο που θα το επιθυμούσαν. Όσον αφορά στα εκλογικά αποτελέσματα του ΑΠΥΣΠΕ ή του ΚΥΣΠΕ αυτά δεν εκλέγουν αιρετό μέλος στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς.

ΘΕΜΑ 2:  «10ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»
Το 10ο  Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς το οποίο ιδρύθηκε το 2008 και στελεχώθηκε με τις αντίστοιχες οργανικές, δεν περιλαμβάνεται στα σχολεία για τοποθέτηση δντή.
Ρωτάμε και ανησυχούμε; 1. Με ποια διαδικασία θα γίνει η μελλοντική τοποθέτηση  2. Χρήσιμο είναι να αποσαφηνιστεί από τώρα η διαδικασία προκειμένου  να ακυρωθεί οποιαδήποτε μεθοδεύση.
Με τιμή
Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς
Κορμά Τάνια
Παπαδάμος Κωνσταντίνος
Χατζηφωτιάδη Κωνσταντίνος
Τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης στο Δ.Σ.
του Συλλόγου Εκπαιδευτών Π.Ε
του Νομού Καστοριάς
                                                             


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: τηλ. 6944913341, email. ankiekka@ gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου